Over mij

Mijn naam is Raphael Geradts. Mijn doel is om duurzame energie toegankelijk te maken voor particuliere huizen en bedrijfsgebouwen. Hierbij is de ondersteuning voor mensen en natuur zeer belangrijk, mede door de stijgende energieprijzen en de  overstijgende belangen van het klimaat.

Deze interesse begon toen ik in 2012 mijn eigen energiebron veranderde van fossiele energie naar zonne-energie. Daarbij werk ik graag met mijn handen en geeft het installeren van zonnepanelen veel voldoening met natuurlijk voordelen van zonnepanelen. Ik merkte echter dat de informatie over zonnepanelen beperkt beschikbaar is waardoor vele bewoners weinig worden geïnformeerd over de mogelijkheden van zonnepanelen. Hierdoor ontstond het idee om andere bewoners te informeren over de mogelijkheden en werkingen van zonnepanelen.

Tevens heb ik gemerkt dat zelf zonnepanelen instaleren met wat goede instructie prima te doen is als je een scherp oog houdt op de risico's. Inmiddels heb ik de nodige "leerzame fouten" gemaakt wat kennis is die ik graag doorgeef aan andere doe het zelvers.

Ik doe dit zonnepanelen werk naast mijn baan als project manager IT in dienst van de rijksoverheid en ik ben opgeleid als antropoloog. Juist die afwisseling tussen lekker werken met je handen en een mooi tastbaar resultaat voor elkaar krijgen en complexe puzzels van IT projecten oplossen geeft mij veel energie.