Prijzen

Mijn prijzen probeer ik zo simpel mogelijk te houden en in essentie heb ik twee opties:

1) De "volledige service" optie en ik doe gewoon alles en lever een werkend systeem op op basis van wensen en mogelijkheden. Ik vraag hiervoor 375 euro per paneel inclusief alles (!). Dat komt neer op een prijs van minder dan 1 euro per kWh die opgewekt gaat worden.

2) De "doe het zelf" optie waarbij ik zorg voor alle materialen, voor advies en voor hulp bij het plaatsen. De kosten hiervan zijn de materiaal kosten inclusief een administratieve vergoeding  en de uren á 55 euro per uur voor alle hulp bij het plaatsen. Dit om het "doe het zelven" aan te moedigen en iedereen die wil inzicht te geven in het plaatsen van zonnepanelen. Grofweg komt dit neer op ongeveer 0,75 euro per op te wekken kWh.


Werkwijze

Bij DHZ Duurzaam zijn er een aantal fases om tot het installeren van zonnepanelen te komen:

  1. Eerste contact; Wat zijn de wensen? Wat is er op het eerste gezicht mogelijk?
  2. Adviesgesprek en eventueel bestelling met afspraken wie wat doet
  3. Het installeren van de zonnepanelen


Eerste contact
Bij het overleg vertelt u uw wensen en verwachtingen en vertel ik de mogelijkheden en keuzes die ik u kan bieden. Gedurende deze fase is alles vrijblijvend aan aan u de beslissing of we verder gaan praten.Adviesgesprek en eventuele bestelling met afspraken
Bij het adviesgesprek krijgt u een overzicht van de kosten van het aanschaffen en bestellen van de zonnepanelen en de verwachte terug verdientijd. De bestelling wordt ondergebracht bij de leverancier Stralend Groen en de rekening wordt door u betaald aan stralendgroen. Hierbij krijgt u 5% korting op uw bestelling omdat ik een soort "groepsaccount" heb. Op de aanschaf van materialen verdien ik helemaal niets. Wel vraag ik een vergoeding per uur. Gedurende dit gesprek kunt u beslissen of u de zonnepanelen door DHZ Duurzaam wilt laten installeren, of dat u dit zelfstandig wilt uitvoeren.


Het installeren
Bij het installeren maak ik samen met u afspraken, en luister ik  naar uw wensen. Ik moedig het van harte aan om zo veel mogelijk zelf te doen wat betreft het installeren maar bied ook de mogelijkheid alles door DHZ Duurzaam te laten plaatsen. Als u zelf beschikbaar bent om te helpen bied ik u graag instructies aan. Hierbij begeleid ik u tijdens het plaatsen van de zonnepanelen. Voor het installeren van de zonnepanelen werk ik volgens een uurtarief. 

De aansluiting op de meterkast van de omvormer (vaak is het noodzakelijk om een extra groep bij te plaatsen) kunt u zelf met een elektricien te organiseren waarbij ik indien gewenst de beschikking heb over een aantal uitstekende elektriciens met wie ik graag samenwerk. Indien nodig dient er ook een steiger geplaatst te worden i.v.m. de veiligheid (!) en de toegankelijkheid tot het dak.Het protocol van DHZ Duurzaam
DHZ Duurzaam staat voor een aantal belangrijke regels voor het in stand houden van een goede overeenkomst, en voor een goed verlopend proces:


1. Tijdens het installeren staat veiligheid voorop. Er wordt rekening gehouden met de weersomstandigheden en met de vormgeving van de structuur waarop de zonnepanelen worden geplaatst. Bij twijfel plaatsen we altijd een steiger!


2. Een correct functionerend systeem is het doel van DHZ Duurzaam en wordt op elk moment in acht genomen. Bij het installeren van zonnepanelen zijn er altijd onzekerheden. Daarom staat DHZ Duurzaam paraat om aanpassingen te maken. Zolang het gewenste doel voor u nog niet is bereikt kunt u contact opnemen en vragen stellen en zal ik u bijstaan totdat u een naar behoren functionerend systeem heeft.


3. Samenwerking is de basis voor een functionerend proces en voor het bereiken van het gewenste doel. Daarom wordt u zo veel mogelijk betrokken tijdens het proces en nemen we samen beslissingen.


Nog meer over kosten

  • Ik ben een kwart tot de helft goedkoper dan andere aanbieders. Dat verschil zit hem in; 1) het zelf meehelpen dus lagere loonkosten, 2) ik maak nauwelijks winst op de aanschaf van materialen, 3) Ik werk vrijwel uitsluitend lokaal (Culemborg en omstreken) dus geen reiskosten etc.. en 4) ik laat alles bezorgen dus heb ik zelf geen voorraad/bedrijfsauto/etc..


  • De terug verdien tijd met de huidige tarieven van een investering in zonnepanelen zit rond de 2,5 jaar. De ROI (Return On Investment) is dus minimaal 40% en dat 25 jaar lang.


  • Wat ik het liefste doe is een groep buren begeleiden en met meerdere mensen meerdere daken in één keer van zonnepanelen voorzien. Ik begin dan met instructie geven zodat mensen aan het werk kunnen waarna ik als een soort vliegende kiep rondga om waar nodig bijstand te verlenen.


  • Levertijden van materialen zijn momenteel 1 tot 3 weken.